MENU

JAPANESE – FRENCH FUSION

VEGETABLE

クルミとカシューナッツの黒蜜カラメル 350YEN

Kuromitsu candied nuts

 

大根とタラゴンのピクルス 400YEN

Daikon pickles with tarragon

 

枝豆、アボカド、トマト、紫蘇のグアカモーレ 湯葉チップス添え 650YEN

Fresh edamame, avocado guacamole, tomato, shiso with yuba chips

 

季節の野菜 キヌアサラダ、胡麻豆腐、しそ、揚げひよこ豆 800YEN

Seasonal vegetable quinoa salad with sesame tofu, shiso,

fried chickpeas

 

アメーラフルーツトマトのテリーヌ 850YEN

(湯葉、アボカド、ピスタチオ、紫蘇ムース)

Terrine of fruit tomato, tofu skin, avocado, pistachio and shiso mousse

(using Amela tomato)

MEAT

FORUMフライドチキン, KBC ビール衣, 自家製 粒マスタード マヨ x3 – 450YEN

FORUM Fried chicken Kyoto Brewing Company beer batter x6 – 900YEN

Homemade whole grain mustard mayonnaise

(黒潮の如く/Kuroshio No Gotoku)

 

うずら、紫蘇味噌、梅ペースト、白葱のソテー 1600YEN

Pan fried quail with shiso miso sauce, plum paste, grilled leek

 

FISH

醤油漬けイクラ、桜クリーム、酢橘、湯葉チップス 1000YEN

Soy marinated salmon roe, sakura cream, japanese lime, yuba chips

 

北海道産ホタテ、とうもろこし味噌ソース、オクラのソテー 1100YEN

Pan fried hokkaido scallops, corn miso sauce, okura

 

ヤリイカ、舞茸、エリンギのソテー 木の芽味噌ソース 1100YEN

Pan fried squid, maitake, king oyster mushroom, kinome miso sauce

愛知産鯛のカルパッチョ、酢橘オリーブオイル、大葉、からすみ 1400YEN

青海苔バターのトースト添え

Sea bream carpaccio with sudachi olive oil, shiso, mullet roe

Aonori butter toast

 

桜締めサーモン 金時芋ピューレ添え 1600YEN

Salmon with sakura leaf, sweet potato purée

 

CHEESE

チーズプレート 1200YEN

ブリー•ド•モー (ソフト), クロタン•ド•シャヴィニヨル (ソフト), コンテ (ハード)

日干しフルーツと北海道パン

Cheese Plate

Brie De Meaux (Soft), Crottin De Chavignol (Soft), Comte Du Jura (Hard)

Sun Dried Fruits and Hokkaido Bread

AOP French Cheese

Certified by the label DPO

(Protected Designation of Origin)

全てフランス産AOPチーズ使用

EU共通の品質保証制度を受け、厳しい条件を満たした高品質チーズ。

photo: Scion Sasaki

COFFEE

ESPRESSO 300¥

LONG 400¥

DOUBLE 500¥

CAFFE LATTE 500¥

HAND DRIP 500¥

ICE COFFEE – ICE LATTE – COLD BREW 600¥

ESPRESSO TONIC 700¥ – SUMMER RECOMMENDATION

GLITCH COFFEE ROASTER

ETHIOPIA Araka

washed

dry orange, lime, black tea, bergamot

ドライオレンジ、ライム、紅茶、ベルガモット

COLOMBIA Simon Pajoy Caldon

orange, lime, floral

オレンジ、ライム、花々しい香り

KENYA Kianyagi

black currant, cranberry

ブラックカラント、クランベリー

CRAFT BEER

KYOTO BREWING CO.

KYOTO BREWING CO.

1 春夏秋冬 – 夏 SHUNKASHUTO – SUMMER

ABV:5.5% Saison

また、麦芽については、前回と同じくベルギー産ながら、ペールエールモルトをメインに、少量のオーツ麦を加えることで、ホップ、酵母が醸し出す風味とバランスした味わいとなりました。

KBC layered this tropical fruit character onto Belgian pale ale malt mixed with a small amount of oats to give an even balance between the grain, yeast and hops.

2 夏の気まぐれ NATSU NO KIMAGURE

ABV:4.5% Session IPA

このような夏を思い描きながら仕込んだ今年の『夏の気まぐれ』は、低アルコールながら、

モルトとホップを楽しんでいただけるビールとなっています。

何杯でもおかわりできるビールに仕上がりましたよ!!

This year’s summer version of the Kimagure series is a perfect match for summer in Kyoto and its low ABV means you can enjoy several pints carefree.

3 南半球の朝日 SUNRISE DOWN UNDER

ABV:6,5% American IPA

その結果出来上がったビールは、パイナップル、ハーブ、パッションフルーツを思わせるユニークな味わいと香りを楽しんでいただけるビールになりました。

これから暑くなってくる季節に、フルーツ感のあるこのIPAをぜひどうぞ!!

With aromas and flavours of pineapples, herbs, and passion fruit. With temperatures rising, the refreshing fruit character of this IPA is a no brainer!

4 黒潮の如くKUROSHIO NO GOTOKU

ABV: 5.0% Belgian Stout

黒色麦芽由来のロースト感とベルギー酵母由来のフルーツ感がうまくまとまっていて、アルコール度数を上回る深い味わいのする飲み飽きしないスタウトです

Dark roasty flavours from roasted malts are balanced nicely with the fruity character of our house Belgian yeast, making for a richness that you wouldn’t expect from a relatively low ABV beer.

BAIRD Namazu, Shizuoka, Japan

5 わびさび ジャパンペールエール Wabi-Sabi Japan Pale Ale ABV:6.0% 

簡素、清澄、閑寂な趣を追求した 日本のペールエール。

Wabi-Sabi is a uniquely Japanese and hybrid version of the craft beer world’s two most popular styles: Pale Ale and IPA. Local Japanese wasabi and green tea are combined deftly with several varieties of herbal-character hops.

6 ライジングサン ペールエール Rising Sun Pale Ale ABV:5.5%

日本の美学「究極のバランス」。

This hoppy, brisk and refreshing Pale Ale is indescribably complex, but holds tenaciously to Japan’s prime aesthetic

value – balance.

SHIGA KOGEN Yamanouchi, Nagano, Japan

7 インディアンサマーセゾン Indian Summer Saison ABV:7.0%

青い柑橘類を思わせる爽快な香りが特徴です。

It features a refreshing scent reminiscent of blue citrus fruits, Aroma of mandarins and dough.

8 アフリカ・ペールエール Africa Pale Ale ABV:5.0%

爽快で、やんちゃなIPAの弟分です。

Fruity aroma dominated by citrus with notes of tropical fruits and hints of malt and grass.